sobota 15. srpna 2015

celozrnné ovesné sušenky


Jsou prostě klasika. Dají se všelijak upravovat podle surovin, takže jsou pokaždé jiné, ale vždycky krásně voní díky medu a skořici.

Na cca 2 plechy:

0,5 hrnku ovesných vloček
0,5 hrnku celozrnné mouky(pšeničné, nebo špaldové)
0,2 hrnku třtinového cukru
2 lžíce medu
0,25 hrnku ořechů( Klidně i víc druhů dohromady)
60g másla
troška skořice
2-3 lžíce sezamu
1 plnější lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
1 lžíce mléka

příprava:

Ořechy nasekejte, nebo rozmixujte na kousky a smíchejte se zbylými suchými ingrediencemi.  Změklé máslo prošlehejte s mlékem a medem. Obě směsi spojte a zpracujte. Těsto pak nechte v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Po vyndání předehřejte troubu na 150°C a z těsta tvarujte sušenky, které následně pečte na pečícím papírem vyloženém plechu. Než zezlátnou, trvá jim to 15-20 minut-podle velikosti.



Žádné komentáře:

Okomentovat