čtvrtek 27. srpna 2015

Rakouská cibulačka

Recept na cibulačku ve stylu našich sousedů mám z jednoho německy psaného časopisu. Cibulačka je pro mě totiž srdeční záležitost, a tak chci vyzkoušet co nejvíc způsobů, jak ji připravit. Základy téhle jsou postavené na masovém vývaru, ryzlinku a bílé cibuli. Chuťově je zajímavě nakyslá díky citronové šťávě a vínu. Zapečené sýrové toatsty jsou ale stejně nejvíc. 

Ingredience pro 4-6 osob

500g bílé cibule
60g másla
125ml ryzlinku(nebo jiného bílého, suchého vína, ne moc voňavého)
1l drůbežího vývaru
šťáva z půlky citronu
sůl, bílý pepř
1 lžička třtinového cukru
8-12 plátků bagety/ trojúhelníčků z chlebu(pro každého 2 kousky)
150g sýra ( ideálně plísňového)

Příprava:

Oloupané cibule nakrájejte na půlkroužky a podusíme na másle, než bude cibulka pěkně do sklovata.( Cibuli i česnek vždy házejte na pánev až, když je tuk rozpálený, jinak cibule pustí šťávu a přichytí se k hrnci.) Cibuli zalijeme vínem a chvíli dál dusíme, aby se vypařil alkohol. Po chvíli tam můžete přidat i vývar abílý pepř, přikryjte poklicí a vařte, dokud není cibule měkká,, ale ne rozvařená. Na závěr dochuťte citronovou šťávou, cukrem a solí. Plátky chleba či bagety posypte strouhaným sýrem a dejte do trouby pod gril na několik minut, než chytnou barvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat