pátek 28. srpna 2015

Salát s grilovaným hermelínem, cuketou a olivami



Naše rodina miluje grilování. Grilujeme tak často, že už má každý z nás svou obvyklou úlohu při přípravě. Já jsem manažer salátů, jo! Saláty k masu, saláty k burgerům a saláty jako hlavní chod. Hermelín je vynikající jen tak s opečeným chlebem, ale proč ho nehodit na salát? 


Ingredience pro 4 osoby:

půl menšího ledového salátu, nebo ještě lépe směs salátových listů (rukola, polníček, římský...)
10-15 cherry rajčat 
půl salátové okurky
půl plechovky černých oliv
jedna menší cuketa
2 červené papriky
olivový olej
4 heremelíny na grilování
omáčku k podávání(výborná je brusinková)
1 základní francouzský dresink http://coffeeandrosemary.blogspot.cz/2015/08/zakladni-francouzsky-salatovy-dresink.html

Příprava:

Cuketu pokrájejte na půlkolečka, ty posolte a nechte půl hodiny stát. Mezitím si připravte zbytek. Salát nakrájejte na přiměřené kusy, aby vám nekoukaly s pusy, ale také se daly nabrat vidličkou.Stejně tak rajčata, okurku a papriku. Olivy můžete nakrájet na plátky, nebo kroužky. Zeleninu a olivy smíchejte v míse s dresinkem a případně dochuťte pepřem a solí. Cukety opláchněte a otřete utěrkou. Pak je potřete olivovým olejem a ogrilujte z obou stran, dokud nejsou měkké. Stejně tak hermelín. Salát podávejte s hermelínem a kousky cukety, případně doplněné oblíbenou omáčkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat