pátek 12. února 2016

Kořeněná horká čokoláda 


Nevěřila jsem tomu, ale díky jednoduchému triku netvoří vůbec žádné kakaové hrudky. Chuť závisí jako vždy na kvalitě surovin, takže "holandské" kakao, které obsahuje 10% opravdového kakaa, vanilinový cukr místo pravé vanilky a odtučněné mléko rozhodně nevytvoří tu nejlepší horkou čokoládu, co jste kdy pili. Vyplatí se, dát si záležet na nákupu kvalitního kakaa, nejen při vaření čokolády, ale i v kakaových krémech domácích pudincích a brownies je chuť kakaa cítit. Bohužel není moc řetězců, které by kvalitní kakao nabízeli. Zkuste menší specializované obchůdky s (belgickou) čokoládou.


Ingredience na 6 šálků, nebo 4 normální hrnky 

1 litr (ideálně plnotučného) mléka
4 plné lžíce kakaa
2 lžíce krystalového cukru (třtinového)
1 lžíce domácího vanilkového cukru (nebo obyčejného krystalového a zrníčka z vanilkového lusku)
1 lžička skořice
2 špetky chilli
pokud chcete, tak šlehačka k podávání



Postup:

Kakao prosejte přes jemné síto do mísy, je to důležité, aby se zbavilo hrudek. Prosejte i cukr. Přidejte koření a vše opravdu velmi důkladně promíchejte vidličkou. Díky tomu, že se kakao smísí s cukrem, rozpustí se v mléce úplně. Směs postupně vysypte do vroucího mléka a rychle míchejte metlou. Snižte teplotu a za stálého míchání ještě 2 minuty vařte.





Žádné komentáře:

Okomentovat