čtvrtek 4. února 2016

Salát s lososem



Tohle je pan Salát. I bez lososa je moc dobrý, třeba jako příloha k nějaké té drůbeži. Ale vůně na másle opečené rybky zavolá všechny členy rodiny k večeři za vás.

Ingredience na 3 porce:

1/4 ledového salátu (nebo římského), nakrájeného na menší až střední kousky( abyste při večeři nevypadali jako přežvýkavec, kterému se salát prostě nemůže vejít do pusy)
3 hrsti polníčku, nebo baby špenátu
asi 10 cherry rajčátek nakrájených na čtvrtky
4 malá sušená rajčátka z nálevu, osušená v papírové utěrce (nemusí být)
ca 300g filet čerstvého lososa
asi dvě lžíce másla
sůl
 Dresink: Jde o základní francouzský jako zde, jen s olejem ze sušených rajčat: http://coffeeandrosemary.blogspot.cz/2015/08/zakladni-francouzsky-salatovy-dresink.html


Příprava:

Omytý a nakrájený salát dejte do mísy spolu s polníčkem, nadrobno nakrájenými sušenými rajčaty a na čtvrtiny nakrájenými cherry rajčátky. Na střední pánvi rozehřejte máslo, osolte ho. Lososa omyjte, nakrájejte na kostky. Kostky opékejte na pánvi ze všech stran, zabere to několik minut. Mezitím si připravte dresink, který pak vmíchejte do salátu. Na talíř dejte salát, navrch kousky lososa. Nic víc není potřeba.

Žádné komentáře:

Okomentovat