středa 9. března 2016

Pomerančová bábovka s čokoládou



V základu jde o třenou bábovku, ale je to vylepšená krasavice. Zdobí jí kousky čokolády a voní pomerančově, lehce exoticky. Pokud máte radši zdravější dobroty, nebojte se zkusit upéct bábovku například s celozrnnou špaldovou moukou.

Ingredience:

4 vejce
200 g krupicového cukru (třtinového, částečně vanilkového)
100 g hořké čokolády
500 g hladké mouky
2 lžičky sody na pečení, nebo prášku do pečiva
150 g rozpuštěného másla, nebo oleje
250 ml mléka
50 ml pomerančové šťávy(z jednoho pomeranče)
kůra z jednoho bio pomeranče
máslo a buď hrubší mouka nebo strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy




Postup:

1. Nejdřív si vše připravte, bábovka pak půjde od ruky rychleji. Vymažte formu máslem a vysypte moukou, nebo kokosem.

2.Troubu předehřejte na 175°C.  Mouku smíchejte se sodou  a na kostičky nasekanou čokoládou. Nastrouhejte pomerančovou kůru, také jí přimíchejte do směsi s moukou.

3. Pomeranč vymačkejte a šťávu smíchejte s mlékem v hrnečku, v jiném rozehřejte máslo.

4. V . základu jde o třenou bábovku, takže celá vejce rozklepněte do velké mísy, přidejte krupicový cukr a šlehejte šlehačem, nebo v robotu na nižší otáčky 5-10 minut, dokud nevyšleháte hustou, nadýchanou pěnu světlé barvy. Do pěny pak sypejte moučnou směs střídavě s mlékem a pomerančovou šťávou a rozpuštěným máslem. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba hodinu. Bábovka je hotová, když na špejli neulpí syrové těsto.

Žádné komentáře:

Okomentovat