pátek 19. srpna 2016

Arašídové sušenky


S kamarádkou jsme vyrazily na piknik. Sbalily jsme deku a takový ty obvyklý věci, ledový Earl Grey, sendviče se sušenou šunkou, nějaký ovoce a právě tyhle sušenky. Deku jsme si rozprostřely klíďo píďo na náměstí v Budějcích kousek od kašny. Zrovna jsme vystihly tu dobu, kdy se ve městech pomalu rozblikávají pouliční lampy, mraky na obloze přestávají být vidět, město se zpomaluje, jako by se změnila nálada z uspěchané a horké na večerní poklidnou...Pozorovaly jsme kolemjdoucí. kteří se na nás dívali opravdu hodně divně, ale co, stejně nám nejspíš záviděli tyhle sušenky. Chutnají jako upečené burákové máslo, mimochodem.

Ingredience:

130 g celozrnné pšeničné mouky
140 g hladké mouky
140 g třtinového cukru
1 velké vejce
vanilkový cukr (jedna lžíce)
140 g másla
200 g arašídů (loupaných, nesolených)
1/2 lžičky prášku do pečiva
dvě špetky soli
1/2 lžičky skořice


Postup:

Arašídy rozmixujte na kousky, tak aby jste ještě neměli mouku a později v těstě pěkně křupaly. Smíchejte je s moukou hladkou i celozrnnou, práškem do pečiva, skořicí, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidejte povolené máslo a vejce a vidličkou vše zamíchejte. Rukama pak pořádně zpracujte těsto, aby nebylo sypké a arašídy neupadávaly. Těsto dejte do sáčku a nechte ho v lednici alespoň hodinu trochu ztuhnout. Předehřejte troubu na 1751°C, těsto rozválejte na tlustší plát a vykrajujte sušenky. Doba pečení závissí na velikosti a výšce sušenek, hotové jsou, když mají zezlátnou.




Žádné komentáře:

Okomentovat