čtvrtek 29. září 2016

Quiche s camembertem a medem



Tak řekněte, kolikrát (pokud tedy neumíte francouzsky) jste se ztrapnili v kavárně nebo bistru se svými naprosto strašnými pokusy nazvat tento koláč správně? Nikdy?

Tak zase jenom já. Nevadí. Sějte se mi a říkejte si dál své: "Kyš, kyš, my to věděli a ona ne." A strouhejte mrkvičku. Jsem zvyklá. Každopádně jméno nejméno, ještě se mi nestalo, že bych jedla špatnou kombinaci. Pokud máte křehké těsto, sýr a vejce, máte quiche. A to se u nás zatím peče tak málo...Tenhle quiche patří k těm opravdu jednoduchým a nenáročným na suroviny.




Ingredience: 

1 dávka křehkého těsta recept zde: http://coffeeandrosemary.blogspot.cz/2016/03/velikonocni-vajecny-quiche-uz-od-vanoc.html

3 vejce
1 větší camembert nebo 2 malé
2-3 lžíce medu
hrst sušených brusinek/rozinek
3 lžíce sekaných vlašských ořechů
300 g  zakysané smetany
sůl

Příprava:

1. Vyndejte křehké těsto z lednice a předehřejte troubu na 200°C

2. Rozválejte těsto tak, aby byl větší než připravená koláčová forma Formu můžete lehce potřít olejem, ale těsto obsahuje tuku dost. Vyválené těsto položte do formy a vyšší okraje ohněte a "připlácnětě", aby byly okrje všude stejně vysoké. celou formu i s těstem dejte ještě na chvíli do lednice.

3. Smíchejte všechny mokré koláčové přísady (vejce,med, zakysaná smetana), pořádně je promíchejte a pak přidejte ořechy a brusinky a na kostky nakrájený camembert. Okořeňte solí a pepřem a nalijte do vychlazené koláčové formy s těstem. Pokud máte nějaký ten Camembert navíc, ještě s ním koláč posypte, vypadá to po upečení moc hezky.

4. Pečte přibližně 45 minut, než zezlátnou okraje těsta a trochu i náplň.


Žádné komentáře:

Okomentovat