sobota 15. srpna 2015

Ořechové cookies

Někomu možná přijdou obyčejné, podle mě nikdy nezklamou. Nemohla jsem se rozhodnout, zda jsou lepší s kakaem, nebo bez něj. Takže půlka byla tmavá a půlka světlá. Je to jako s mramorovanou bábovkou, nebo míchanou zmrzlinou. Prostě k sobě patří!

Ingredience:

270g hladké mouky
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
200g cukru
1 vejce
80g sekaných vlašských ořechů
do půlky: 1 plná lžíce kakaa

Příprava:

Suché ingredience propojte a pak je smíchejte i s mokrými. Máslo musí být změklé, to je jasné.
Těsto nechte ve fólii den nebo dva spát v lednici, když se rozleží, je lepší. Pečou se při 180°C skoro 20 minut.








Žádné komentáře:

Okomentovat